2022-01-18
- 话说其实我系一个好唔钟意排队嘅人,所以通常要排队嘅餐厅我都好少去,除非真系好好食 (或者朋友好想试) 😂 -呢间就正正系一间我排完队,都觉得好值得嘅cafe🥰🥰 (利申:我今次去嘅时候,好好彩只系等咗大概20分钟✌🏻)- 😋 流心水牛芝士蕃茄沙律 ($92)👉🏻 流心效果好明显,望住佢流心好治愈😛👉🏻 蕃茄同埋菜嘅比例大概一半一半,味道就正正常常啦-😋 炒蛋牛油果窝夫 ($90)👉🏻 满满嘅炒蛋,炒得好滑好香👉🏻 窝夫都好香脆,就算有啲蛋铺咗喺面,都唔影响佢嘅口感👉🏻 不过有鸡蛋、有牛油果,其实都几饱肚,适合同人share食😛-😋 牛肝菌猫耳朵粉 ($95)👉🏻 之前喺其他Cafe食过猫耳朵粉,一试爱上,呢度嘅猫耳朵粉都好好食,烟烟韧韧,同埋吸收晒汁嘅精华,每啖都好入味👉🏻 其实佢仲有第二款猫耳朵系配辣茄汁,但系个人觉得猫耳朵都系同白汁衬啲😂-😋 意大利芝士蛋糕 ($72)👉🏻 我绝对就系因为见到佢个样咁靓所以嗌佢嘅😂 同出面食开嘅Tiramisu好唔同,成个波咁,劲得意🥰🥰👉🏻 口感上比较软绵,奶香味好浓,咖啡同埋酒味好平均,唔会话觉得边种味道特别抢咗-抹茶鲜奶 ($45)👉🏻
😋 流心水牛芝士蕃茄沙律 ($92)
👉🏻 流心效果好明显,望住佢流心好治愈😛
👉🏻 蕃茄同埋菜嘅比例大概一半一半,味道就正正常常啦
😋 炒蛋牛油果窝夫 ($90)
👉🏻 满满嘅炒蛋,炒得好滑好香
👉🏻 窝夫都好香脆,就算有啲蛋铺咗喺面,都唔影响佢嘅口感
😋 牛肝菌猫耳朵粉 ($95)
😋 意大利芝士蛋糕 ($72)
抹茶鲜奶 ($45)
👉🏻 专业嘅靓靓拉花,啱晒打卡❤️
👉🏻 味道上就正正常常,冇话特别惊喜🤪
🙋🏻♀️ 其他说说
👉🏻 觉得佢高质嘅原因系因为样样食物嘅水准都好平均,都系中上或以上,唔会话剩系得其中一啲项目好食😂
👉🏻 另外佢坐得好舒服,舖头都算几大,枱与枱之间有一定距离,好啱一班朋友倾偈叙旧👍🏻👍🏻