餐厅: 雙辣屋
资讯:

2016-08-05 707 浏览
今日放工同朋友食晚饭,最后拣左呢间以前食过觉得好好味嘅印度餐厅。餐厅位置比较隐蔽,亦都冇乜人光顾,成晚就得我同朋友。两个人叫左个2人套餐: 有罗宋汤,脆薄饼,咖哩薯仔角,芝士薯仔蛋,烧鸡,咖哩牛腩连面包,饮料,椰汁芒果。呢个脆饼好香,有啲好特别嘅香料,将佢送汤就一流!咖哩薯仔角,好正!热辣辣食最好,冻左个皮就韧呢份烧鸡有4至5块,都几辣下,要饮柠檬茶解下辣,鸡肉比较干身同硬,所以我prefer点咖哩汁甘食。跟住就系芝士薯仔蛋,但我食吾出有芝士,而且佢有青豆同莞茜,我吾多中意。所以主要都系食个牛腩,牛腩炆得几琳,最钟意都系牛腩个咖哩汁,蘸面包食好正,有成4,5块大面包,吃左甘多𩠌之后其实已经好足够,吃埋面包就超饱。最后就到芒果冻!上面铺左啲味道好似糖,但又有啲似雪花冰嘅配粉,好正!好彩细细份咋,头先已经食到饱饱。个芒果冻就不过不失,几香。
呢个脆饼好香,有啲好特别嘅香料,将佢送汤就一流!
薯仔咖哩角
咖哩薯仔角,好正!热辣辣食最好,冻左个皮就韧
Roasted  chicken
芝士薯仔蛋