点佐3人套餐(HK$433),有3碗招牌牛肉面、卤排骨(或卤鸡翅)、小黄瓜、水饺、泡菜(或时蔬)、3杯豆浆(或咖啡或柚子茶);再加一份卤水拼盘。#招牌牛肉面(细份HK$111)牛肉面的汤底秘方超过百年历史,主打冇味精、一锅只能熬制6碗~ 味道确实唔错,成碗汤饮晒! 虽然价钱较贵:大份$222,细份$111(细份一人吃已好够),但超软嫩的牛筋肉+有韧劲兼弹性的面,值得试! 缺点就系上面佐等20分钟,我估真系工序复杂⋯#水饺绝对系惊喜,好好味!!白菜肉馅,有少少汁,最特别系层饺皮,似厚少少嘅透身云吞皮,好钟意!#卤排骨都ok,入味兼口感软淋。小黄瓜应该系自制嘅,甜甜哋又爽脆~好味又开胃!#牛展卤水拼盘(细份HK$88)。牛展系比较干身嘅作法,咬落即“碎”(褒义),同招牌面D牛筋肉风格完全唔同!个人本身唔系太钟意牛展,不过都觉得味道唔错,屋企人就话好好吃!btw顺便讲下之前吃过嘅卤猪脚(HK$38)同卤肉饭。卤猪脚好淋入口即化,好味!卤肉饭系另人惊喜又惊艳!! 卖相其实都好普通:肉燥配D小黄瓜再加粒蛋,但味道同其他舖头完全唔同。细节其实醒唔起⋯不过就记得吃完就同自己话:下次来一定仲要吃卤肉饭

#招牌牛肉面(细份HK$111)

#卤排骨都ok,入味兼口感软淋。

小黄瓜应该系自制嘅,甜甜哋又爽脆~好味又开胃!

#牛展卤水拼盘(细份HK$88)。

btw顺便讲下之前吃过嘅卤猪脚(HK$38)同卤肉饭。

卤猪脚好淋入口即化,好味!

卤肉饭系另人惊喜又惊艳!! 卖相其实都好普通:肉燥配D小黄瓜再加粒蛋,但味道同其他舖头完全唔同。细节其实醒唔起⋯不过就记得吃完就同自己话:下次来一定仲要吃卤肉饭!
招牌牛肉面
水饺