2018-06-05 202 浏览
由于近排比较得闲少少,所以又报左啲堂上。上个星期四31/5就去左奥海城上堂,因为有人迟到所以黎唔切食午饭。。。大概5点左右上完堂,当然要去食返个‘lunch’啦,于是打开openrice睇下附近有咩食,见到好多都系推介系大角咀果边,所以就走过去找找。去到富来商场附近已经见到有好几间餐厅,又越式,中式,日式,泰式,都唔知点拣好,于是就每间都停低睇睇Menu。行左几间,唯独是泰国菜餐厅的老板行出来介绍,所以最后就拣左食泰国菜啦。可能时间过早,间舖入面冇其他食客,但由于太肚饿,所以照入去点菜,入面既装修好家庭式,但老板系泰国人,所以我谂味道应该都ok既。Menu既设计系茶餐厅式既设计,但价钱都合理,可能系切合家庭式装修😂。今次点左三样野加杯珍多冰,整体味道都唔错,值得一试👍(除左个猪颈肉炒饭普通左啲)
冬阴公汤
泰式凤爪