2009-10-05
上网见到zoe 的饼整得好靓, 而且仲好多人赞好食, 于是今日去到铜锣湾揾嚟买size比想像中细件, 因为一件三十蚊唔expect 会咁细件, 但系原来每件只有两吋乘两吋半, 都可以话系一件两口蛋糕了一百二十蚊买了一件zoe, 一件1459, 一件double decker同一件栗子蓉蛋糕, 四件之中, 最好食系zoe, 1459就有点似拿玻伦, 但系三十蚊可以食到一件好大件的拿玻伦了double decker 最特别之处系每一层的口感都有唔同的层次, 一层滑滑的朱古力cream 夹一层脆脆的朱古力威化, 像务求制造一种复杂的口感, 心思很足够, 只系都系觉得份量唔够, 到喉唔到肺栗子蓉蛋糕虽不及zoe美味, 但栗子的味道很香, 都值得一吃主角zoe系一件榛子味的多种口感形蛋糕, 比double decker 更复杂, 复杂得嚟更好味俾什么脸有点cake手, 因为如果计抵唔抵食, 就唔会有笑, 但计值唔值得去食, 就应该一试, 特别系个zoe