2013-03-11 500 浏览
话试话试,话左黎cafe on m呢度试buffet好耐,因为身边朋友个个试完都极力赞好,咁啱饷open rice见到呢个月做紧法国嘅鹅肝,即刻打去订枱!! 订枱果阵receptionist姐姐话张枱会离buffet枱远d,, 心谂.. 哗真系咁爆咁多人去食? 不过今次系同男朋友仔第1年嘅拍拖纪念日,, 所以同佢讲尽量比张靠窗嘅位丫.. 去到.. 果然有惊喜!! 带位姐姐带我地去张靠窗而且无咁嘈嘅位.. 睇得出佢地有帮我安排过唔系hea答, 未食先加分!!左上角系table setting, 简单直接, 右上角系另1加分位, 果3支好似搞搞棒嘅野,带位姐姐话系ordering stick黎,可以用黎order意粉或者中式粉面,我觉得呢个设计真系好好呀因为可以向等紧煮意粉时去拎其他野食,又唔洗望住个厨师整,仲有专人送上添!! 再加分! 同埋张枱本身已经有湿纸巾同埋较剪比你食海鲜,再加多d分!!好安顿好要出去拎野食!1入门口见到呢个海鲜档真系不得了,果堆龙虾同长脚蟹系咁同我讲"拎我啦拎我啦" 我夹夹埋埋食左6件龙虾8只翡翠螺同数唔清嘅长脚蟹,开边波士顿龙虾啖啖肉不得止仲要爆虾膏,好甜好好食

好安顿好要出去拎野食!
1入门口见到呢个海鲜档真系不得了,果堆龙虾同长脚蟹系咁同我讲"拎我啦拎我啦" 我夹夹埋埋食左6件龙虾8只翡翠螺同数唔清嘅长脚蟹,开边波士顿龙虾啖啖肉不得止仲要爆虾膏,好甜好好食肉质都好弹牙,翡翠螺同长脚蟹都好鲜甜超级好味, 鱼生又够新鲜,我食完d海鲜已经饱左1半
食完转海鲜紧系要即刻食今日嘅主角啦!! 平时呢只法国嘅rougie foie gras细细罐都卖到好贵,黎到呢度任食㖞紧系要食尽佢!!! 即煎foie gras多士超级香,入口丰腴,d油香响口度不断扩散,我地2个起码食左成8件
仲有冻批同mousse都好好食,净系食呢碟已经值回票价啦
另1样不试不可嘅就系即烧乳猪,听师傅讲只猪仔几个礼拜大架咋, 今晚佢会出2转咁大把,我向入黎嘅时候已经见到只猪向个炉度转转下,等到7点半倒师傅就会开始叫烧乳猪准备出炉啦! 紧系唔执输! 拎到返黎,热辣辣脆卜卜,无得顶!!!
呢个时候肚皮已经开始full full地,但点可以错过出名嘅蒸鱼同甜品!! 蒸鱼好滑好好味,我地每人食左2件
仲有今晚嘅炖汤系人参鸡汤,佢唔系1般嘅味精汤因为真系足料同埋饮完唔颈渴, 即煮意粉份量刚好, 难得嘅系意粉口感都好好,唔会淋到1pat pat但又唔会硬到食唔到, 最后紧系唔少得甜品啦, 其实我后尾拎左好多但我为食得滞唔记得影相
香蕉pancake配球haagen daz嘅夏威夷果仁雪糕1定系绝配, 葡挞1口1件不知不觉又食左几件落口, 呢度嘅甜品全部都系细细件细细杯, 等你可以1次个食匀成个buffet table, cream brulêe,朱古力布甸.. 等等食到肚皮饱都1定要食!!

最后饮杯香浓咖啡为今晚画上完美句号。今晚真系好满足好满足, 难得嘅系连唔钟意食buffet嘅男友都赞不绝口, 咁已经够晒啦!!
题外话/补充资料: 提提大家向openrice度download coupon有8折架!!
2013-03-09
$463.5 (晚餐)
庆祝纪念
纪念日