2013-03-11
话试话试,话左黎cafe on m呢度试buffet好耐,因为身边朋友个个试完都极力赞好,咁啱饷open rice见到呢个月做紧法国嘅鹅肝,即刻打去订枱!! 订枱果阵receptionist姐姐话张枱会离buffet枱远d,, 心谂.. 哗真系咁爆咁多人去食? 不过今次系同男朋友仔第1年嘅拍拖纪念日,, 所以同佢讲尽量比张靠窗嘅位丫.. 去到.. 果然有惊喜!! 带位姐姐带我地去张靠窗而且无咁嘈嘅位.. 睇得出佢地有帮我安排过唔系hea答, 未食先加分!!左上角系table setting, 简单直接, 右上角系另1加分位, 果3支好似搞搞棒嘅野,带位姐姐话系ordering stick黎,可以用黎order意粉或者中式粉面,我觉得呢个设计真系好好呀因为可以向等紧煮意粉时去拎其他野食,又唔洗望住个厨师整,仲有专人送上添!! 再加分! 同埋张枱本身已经有湿纸巾同埋较剪比你食海鲜,再加多d分!!好安顿好要出去拎野食!1入门口见到呢个海鲜档真系不得了,果堆龙虾同长脚蟹系咁同我讲"拎我啦拎我啦" 我夹夹埋埋食左6件龙虾8只翡翠螺同数唔清嘅长脚蟹,开边波士顿龙虾啖啖肉不得止仲要爆虾膏,好甜好好食
好安顿好要出去拎野食!
最后饮杯香浓咖啡为今晚画上完美句号。今晚真系好满足好满足, 难得嘅系连唔钟意食buffet嘅男友都赞不绝口, 咁已经够晒啦!!
题外话/补充资料:
提提大家向openrice度download coupon有8折架!!