2023-03-14 33 浏览
呢间韩国餐厅之前食过一次,觉得味道唔错,今日再次encore。店内座位宽敞,墙上贴满好多韩国相关嘅海报,非常有特色,似足韩国炸鸡店嘅格局一坐低就有三款韩式小菜,餐厅点餐可以用QR Code落单非常方便《芝士岩浆炒饭》$102果然系人气之选,☺️成个铁板都铺满热溶芝士,好正啊,仲有拉丝效果啊😍,捞晒成个饭都足够有余,每一啖饭都有浓郁嘅芝士,但又唔会好腻,因为炒饭夹集左酸辣嘅泡菜片同埋猪腩肉碎,真系好惹味😚,另外仲有啲蛋浆喺面头,食落好有层次感🤤,大满足啊😍《特调辣酱鸡件半份》$118炸鸡有五件,可以拣辣度,我拣咗正常,每件鸡都大大件热辣辣,外脆而肉质嫩滑,即使鸡胸部份亦不会鞋口,炸粉亦唔会太厚,酱汁偏辣不过很惹味,仲俾埋手套同小桶俾食客装骨,好细心😍《韩阁杂锦蛋卷》 $78蛋卷香滑厚身 ,采用日本蛋制作,非常有蛋香,蛋熟嘅程度啱啱好 ,超软滑🤤面头布满芝士,蟹籽同泡菜,食落口感丰富有层次感😋《香叶咸蛋黄炸鸡膇翼》$68好邪恶但劲吸引,忍唔住要叫黎食😍鸡翼炸到好啱啱好,酥脆外皮均匀挂上厚厚嘅咸蛋黄酱,食落充满浓郁咸香味,更有起晒沙嘅口感,入面热辣辣嘅肉仲好juicy,好正好滋味👍《蓝海传说冰

《芝士岩浆炒饭》$102

《特调辣酱鸡件半份》$118

《韩阁杂锦蛋卷》 $78

《香叶咸蛋黄炸鸡膇翼》$68

《蓝海传说冰沙 》$48

《菠萝可乐冰沙》 $48

见到Menu 相片好吸精,决定试下呢两杯饮品,好好饮,影相打卡一流👍

宜家买现金券仲有特别优惠😍

【优惠1】买1本 $500现金券,即减$100

【优惠2】买3本 $500现金券(共$1500),即减$300再送价值$168 韩式猪手一份
真系好抵!!

#韩阁 #荃湾 #韩国菜 #炸鸡 #海陆空套餐 #韩牛 #海鲜 #芝士拉丝 #冬日限定 #邪恶芝士 #豆腐汤 #平民价 #暖笠笠 #部队锅 #新都城中心
  • 香叶咸蛋黄炸鸡膇翼
  • 芝士岩浆炒饭