2024-03-13
🍢值得encore日式烧烤🍻-串烧要做得好 除咗食材 调味都好重要👩🏼🏫 今次encore烧烤堂 钟意佢啱我口味之余 性价比唔错✨️ 唔同风格嘅烤物全部即叫即烧 餐厅几钟意用焦糖入馔 大家一定要试下-🧑🏼🔬得意作&自家产品焦糖青苹果鹅肝多士 $108鹅肝好大件🤯 焦糖同鹅肝估唔到咁夹 加埋脆卜卜嘅粒粒芝士多士 好香😻 中间嘅青苹果中和返鹅肝嘅油脂 creamy又顺口🤩-焦糖鳗鱼玉子烧 $28 盐烧鸡皮 $22 鸡皮墨鱼滑 $38 呢度嘅玉子烧偏厚实 表面有脆卜卜嘅焦糖 配埋鳗鱼嘅酱汁味啱晒🤭 鸡皮 烧到好薄脆 送酒一流😝 有墨鱼滑𠮶款爽口几特别 -葱烧白鳝伴鱼汤 $58 爽口鸡肾 $20 🐟白鳝弹牙 奶白色鱼汤香浓 我自己就钟意分开食多啲😌 平时鸡肾好容易干柴 呢度嘅出品仲好有弹性 想赞下餐厅会跟据食材嚟调味 做得好好👍🏻-🐥鸡鸡肉软骨棒(付月见) $38 盐烧赤鸡颈肉 $22 汁烧鸡心 $22 盐烧鸡软骨 $16软骨棒正常发挥 而佢嘅月见汁好高质 蛋香同酱油味好夹😍鸡颈肉同鸡心都系用日本无激素走地鸡 可以放心食☺️鸡软骨烧得干身 唔错🫡-🐷🐮豚&牛盐烧豚肉荔枝卷 $22 泰式猪颈肉
🧑🏼🔬得意作&自家产品
焦糖青苹果鹅肝多士 $108
葱烧白鳝伴鱼汤 $58 爽口鸡肾 $20
🐥鸡
软骨棒正常发挥 而佢嘅月见汁好高质 蛋香同酱油味好夹😍
🐷🐮豚&牛
盐烧豚肉荔枝卷 $22 泰式猪颈肉 $28 A4和牛 $58 厚牛舌腩 $48
腩肉片包住香甜嘅荔枝 中和返腩肉嘅油腻感🥰 猪颈肉嘅泰式酱汁调较得好好😉 A4和牛咬落浓浓嘅牛味 而牛舌腩够厚身 啖啖肉😙
谷物、野菜&甜品
蟹膏饭团 $38 孜然蒜蓉茄子 $36 蜜糖菠萝 $18
饭团大大嚿 两个人Share啱晒 饭团烧到有少少饭焦 外脆内软👍 茄子同菠萝就正常发挥 烧得啱啱好 好juicy😋
日本果酒
🍑筿崎 白桃梅酒 (杯) $58