2021-03-25 249 浏览
由佢未搬之前仲系细铺嘅时候就已经开始食,第一次食完已经觉得好味。到后期有越黎越多人介绍,每次中午时段经过依间餐厅都必定见到有人排队,所以想堂食嘅话有时都系碰下运气。今次12点15左右黎到见前面得三组客人排队,谂住排下,结果一排就排左超过半个钟先有得入,果然系人气爆灯😂 不过喺出面排紧队嘅时候已经会帮客人落定单,所以入到去坐左5分钟左右就已经有得食。我之前每次黎基本上都系食卤排骨便当,系我个人中意嘅口味,不过我觉得水准有时有啲飘忽,试过食一两次,啲排骨比较实,唔知系咪煮过头。但因为听朋友平时讲话中意食香酥排骨,所以今次谂住一于试下。佢有三款口味(盐酥、海苔、香辣)可以拣,第一次试就紧系拣返经典嘅盐酥。依个便当$64,会包埋野饮,不过得三款免费,如果想饮其他例如珍奶嘅话就要另外加钱。不得不提佢嘅排骨真系超大块,炸得非常香脆,而且肉质都好嫩,唔会好实,味道系几好食嘅,不过同卤排骨相比,我觉得香酥排骨会干身啲,尤其系佢本身无汁,但佢啲调味都做得岩岩好。除左排骨之外,个便当另外仲会有5款配菜,日日唔同。咁岩今日有玉子烧,有啲惊喜,而且都几好食。不过坦白讲佢嘅饭因为无汁,所以会有啲dry,要连埋啲

除左排骨之外,个便当另外仲会有5款配菜,日日唔同。咁岩今日有玉子烧,有啲惊喜,而且都几好食。不过坦白讲佢嘅饭因为无汁,所以会有啲dry,要连埋啲配菜、排骨一齐食先得。
因为我今次唔记得叫少饭,最后有啲饭都食唔哂净低,但我觉得香酥排骨系好食嘅!食完成个便当真系超级饱,而且都好满足🤣
香酥排骨便当
2021-03-19