2017-07-31
2021 浏览
今日天气非常酷热, 懒洋洋训到中午1点半, 训足12个钟, 想食点心, 近近地拣左经典厨房, 去到见有人等位, 我地两位, 肯搭枱的, 下一张就到, 都好快! 坐低原来我地系坐先果个, 未有其他人, 后来只系搭左一位女士, 都唔迫。留意啦, 假日下午茶时段, 叫中点同大点系比较抵食架。粉红色果张特价下午茶点心纸亦值得考虑。烧鹅濑粉: 个汤底几淡无咩味, 烧鹅还可, 偏瘦但唔"鞋", 仲比埋酸梅酱, 点酱食有风味。叉烧肠: 都几厚皮, 不过个皮唔算难食, 都滑同有米香, 叉烧普通咁啦。韩式煎饺子: 唔系我想像中长方形偏偏的样子, 外表系普通饺子, 馅系粟米同猪肉, 皮薄馅多, 味道不错, 只系唔韩式。牛肉球: 味道似样, 食落几多肥肉, 不过我就系钟意佢呢阵脂香同埋淋淋的感觉, 一定要加喼汁。烧卖: 有水准既, 有鲜肉香, 个样都靓。鸡扎: 鸡好滑呀, 仲有冬菇、火腿等, 但系无芋头好似差紧D野咁。咸水角: 最后先上嘅一道点心, 系值得等嘅, 外皮口感软熟, 馅料味道似样, 好新鲜热辣, 应该系即制的。自己拎张咭出去埋单, 柜位收左咭只系话几多钱, 无比张单黎睇, 其实应该要比单客人睇啰
留意啦, 假日下午茶时段, 叫中点同大点系比较抵食架。
粉红色果张特价下午茶点心纸亦值得考虑。
烧卖: 有水准既, 有鲜肉香, 个样都靓。
自己拎张咭出去埋单, 柜位收左咭只系话几多钱, 无比张单黎睇, 其实应该要比单客人睇啰...话晒都消费者...
不过两个人一百四十几, 都合理。