2022-01-16
今日约咗一个好耐冇见嘅大学朋友去观塘一间小木屋Coffee shop lunch 见面,坐坐舒服,环境静静地,可以慢慢倾。我哋一人一个餐大家share 食,之后每人加杯嘢饮。All day breakfast 放假星期六日食过个all day breakfast是常识吧😄呢个all day breakfast 都几靓,而且丰富,有黑醋调味嘅沙律菜、炒滑蛋、烟三文鱼、两块香草煎鸡扒、茄汁豆,牛油烘多士。全部正常发挥,我最钟意嘅系煎鸡扒,煎得好香脆。最惊喜系有一大块蜜瓜。蒲烧鳗鱼滑蛋饭同样有沙律菜,滑蛋下面便是海量嘅鳗鱼,我朋友赞d鳗鱼好好食,虽然唔系好厚肉,但冇幼骨,烧得甘香。我自己一向对鳗鱼无特别喜爱,不过都觉呢度d鳗鱼食落都OK。鳗鱼汁调味适中,加上日本紫菜同滑板,用嚟捞饭好好味,呢度嘅饭系用日本米。饭量比较多,如果食量唔多,建议都系share食比较好。热棉花糖朱古力拉花好靓,有只可爱小猫咪,打卡一流。味道正常,唔会太甜,朱古力香滑。另外有小惊喜,饮品附送一个咖啡豆造型嘅小蛋糕,造型好得意,食落去咖啡味好香浓,感觉不错。冻抹茶鲜奶朋友要咗杯系抹茶鲜奶,佢话口味比较淡,奶味比较重。我哋
All day breakfast
蒲烧鳗鱼滑蛋饭
热棉花糖朱古力
冻抹茶鲜奶
朋友要咗杯系抹茶鲜奶,佢话口味比较淡,奶味比较重。
我哋见到 Coffee shop 有人带埋notebook 做嘢,坐低之后先见原来有USB 同插头位,不过舖头比较细。午饭时段来的话记得要早啲嚟,如果唔系可能要等位。