2022-12-27
今朝同男朋友要出佐敦上堂,所以约埋一齐食早餐。本身谂住食澳牛,但估唔到朝早都大排长龙。于是就转战其他餐厅。行到隔离街口见到呢间丽都,门口位置已经放左大餐牌,都系一般茶记既早餐,价钱都差唔多,就入左去食。奶油脆猪包 + 热奶茶 ($32)餐厅如果有奶油猪既话,我都会叫。即管试下同我平时食开果间餐厅有咩分别。猪仔包方面的确唔错,成个包连埋包底都脆卜卜👍🏻 不过面头既牛油🧈无同个包一齐焗,所以无咁香。而且佢同炼奶一样野系乱pat上去😅 有少少扣分🤏🏻餐饮叫左热奶茶,好耐无饮过茶记既热奶茶了,白糖系自己落的,味道依然好正😌招牌沙爹牛肉面 + 牛油厚多士 + 餐肉炒蛋 + 热奶茶 ($39)男朋友叫果个招牌沙爹牛肉面好好食,果然系招牌👍🏻 跟餐本来系牛奶炒滑蛋,但店员话可以转其他,都几flexible。于是男朋友就转左餐肉同埋炒蛋,味道正常。
奶油脆猪包 + 热奶茶 ($32)