2017-02-20
今日一家大细同埋表姐一行5人喺元朗揾野食,黎到富达附近,见到呢间友缘餐厅装修都几舒服㖞,又见到有位,一于入去试下啦 ~因为我地有BB,佢安排咗中间果三张枱畀我哋坐~午市套餐由$68~$128枱上仲放左另一个餐牌“叫晚市套餐就可以加一蚊送一份” ,下次要夜晚黎试下先得~我哋叫咗加勒比海荟海鲜薄饼, 香煎石斑鱼柳配芥末籽忌廉汁同埋美国顶级安格斯肉眼扒(8安士)。首先黎嘅系蒜蓉包,虽然我哋只系嗌咗三份套餐,但我估佢见我哋有五个人(两个小朋友),佢上咗五块蒜蓉包比我哋, 值得一赞! 好体贴 ! 我个bb全程食得好开心!就系呢啲细微位睇得出餐厅既细心~餐汤系磨菇汤,饮落去有一粒粒既蘑菇粒,表姐话觉得好有口感同好浓既蘑菇味~海鲜薄饼个饼皮都焗得几脆,如果落多啲芝士嘅话就更好喇~鱼柳煎得几好味,一啲都唔腥,都几juicy,唔会好干~安格斯牛扒就最正,佢块扒都算几大块,我哋share咗嚟,我话要七成熟,出嚟又真系啱啱好~另外加$10加咗个白饭,系比BB食嘅~套餐系包一杯餐饮,而餐饮黎到好惊喜!我哋叫咗两杯冻朱古力,一杯热咖啡~冻朱非常惊喜,个杯身好高,仲有cream添!阿女见到哗哗声! 另外热咖啡表姐
午市套餐由$68~$128 枱上仲放左另一个餐牌“叫晚市套餐就可以加一蚊送一份” ,下次要夜晚黎试下先得~ 我哋叫咗加勒比海荟海鲜薄饼, 香煎石斑鱼柳配芥末籽忌廉汁同埋美国顶级安格斯肉眼扒(8安士)。首先黎嘅系蒜蓉包,虽然我哋只系嗌咗三份套餐,但我估佢见我哋有五个人(两个小朋友),佢上咗五块蒜蓉包比我哋, 值得一赞! 好体贴 ! 我个bb全程食得好开心!就系呢啲细微位睇得出餐厅既细心~ 餐汤系磨菇汤,饮落去有一粒粒既蘑菇粒,表姐话觉得好有口感同好浓既蘑菇味~ 海鲜薄饼个饼皮都焗得几脆,如果落多啲芝士嘅话就更好喇~
冻朱非常惊喜,个杯身好高,仲有cream添!阿女见到哗哗声! 另外热咖啡表姐话都觉得整得几好饮。 总括嚟讲,星期日想揾间坐得舒舒服服嘅西餐厅 ,呢个都系唔错嘅选择 ,应该会继续嚟~