2022-05-18 47 浏览
疫后终于可以周围去揾食,突然口痕想食星马菜,见到尖沙咀哩间餐厅有个海景,想话一边食饭一边睇海可以叹一叹,但我实在低估左而家人流多返嘅状况,虽然去到都已经系下午一点几,但餐厅外仍是大排长龙,到食完长都仍然仲有一条龙,可想而知哩间野有几受欢迎。可惜嘅系今次坐唔到海景落地玻璃位,唯有大开肚皮食多两个菜做点心理补偿。食星马菜当然唔可以唔叫肉骨茶,佢有药材味及白胡椒味两种,以前去过星期坡试嘅都系白胡椒味,所以今次点下做个比较。菜是成个煲上,在你面前再煲滚加热,见到料好足,仲有一大旧完整的蒜头在滚汤,天气凉凉地咁饮对身体都好。个肉骨菜仲可以叫埋配白饭,但当日我哋就无加饭了。个椰香海鲜喇沙嘅椰香味好重🤤,大大碗好多料,建议在食前搅几下,将啲椰香同喇沙酱彻底融和,今次我哋叫了配净米线,食完都好够饱了。我非常欣赏你们的狮城脆虾卷,啖啖虾肉点泰式辣酱,外脆内爽,好有口感,味道又丰富😋。个马拉盏通菜都好爽脆清甜,同伴一口气吃了半碟。仲有个沙嗲拼盘,我们点了牛和鸡两款肉串,胃肚好饱足!仲有他们的茶,是荔枝红茶来的,可以一试!

仲有他们的茶,是荔枝红茶来的,可以一试!
椰香海鲜喇沙净米线
新加坡肉骨茶(白胡椒蒜头)
狮城脆虾卷
沙嗲拼盘(6串)
马拉盏通菜
2022-05-15
$289.5 (午餐)
  • 马拉盏炒通菜
  • 肉骨茶