2023-02-18
忙碌嘅生活真系好少时间可以出去玩难得有假日时间当然就同家人一齐嚟到浅水湾玩啦随咗玩水之外, 不妨可以去到环抱浅水湾海景嘅手工意粉吧Fratelli一边欣赏海景之余,一边食佢嘅Pasta一齐放慢生活嘅步伐佢哋除咗精选意大利优质食材亦主打各款特色意大利面食以及多种烧烤及海鲜菜式Mussels呢个真系必食菜式, 青口饱满且鲜甜食时相当新鲜弹牙, 加上惹味辣汁顿时打开你嘅味蕾将酱汁同面包一齐食真系绝配Grilled rib eye300g new zealand rib eye, french fries, seasonal veg, peppercorn sauce足300G的牛扒相信足已令牛魔王相当兴奋new zealand的牛扒煎得完美, 肥瘦比例刚好肉味较浓微带脂香, 以呢个份量嚟讲都相当抵食lobster linguine龙虾拣直就系我其中最钟意嘅海鲜之一而呢个意份足足有半只龙虾真系诚意满分加上手工意粉一齐食真系相当满足.1/2 Dozen (6 Pcs ) Fresh Oysters生蚝分别可以拣6只或12只食时海水味丰富, 即开即食相当enjoyAvocado Salad食咗咁多
难得有假日时间当然就同家人一齐嚟到浅水湾玩啦
一边欣赏海景之余,一边食佢嘅Pasta一齐放慢生活嘅步伐
佢哋除咗精选意大利优质食材
亦主打各款特色意大利面食
以及多种烧烤及海鲜菜式
Mussels
呢个真系必食菜式, 青口饱满且鲜甜
食时相当新鲜弹牙, 加上惹味辣汁顿时打开你嘅味蕾
将酱汁同面包一齐食真系绝配
Grilled rib eye
足300G的牛扒相信足已令牛魔王相当兴奋
new zealand的牛扒煎得完美, 肥瘦比例刚好
肉味较浓微带脂香, 以呢个份量嚟讲都相当抵食
lobster linguine
龙虾拣直就系我其中最钟意嘅海鲜之一
而呢个意份足足有半只龙虾真系诚意满分
加上手工意粉一齐食真系相当满足
生蚝分别可以拣6只或12只
食时海水味丰富, 即开即食相当enjoy
Avocado Salad
食咗咁多肉, 当然要点一个沙律菜平衡一下罪恶感
最后加埋2杯特饮真系完美的句号