2019-05-19 159 浏览
同男朋友去完会所做Gym,做完运动GE我地饿到不肯,于是去左V City附近四围行揾好西食!行过见到有幢新住宅The Varkville刚入伙,楼下有间新餐厅,大大GE落地玻璃,望入去装潢简约得黎,又几格调,都似几舒服。入面位置都几阔落,仲有几台系有BB车GE食客,XD我捉左男朋友入去要睇人地GE可爱宝宝。我都几钟意呢度GE装饰,整齐GE白木板做装潢、深木色GE木椅、仿云石的胶台,有道墙上有少少可爱GE装饰,阳光懒洋洋咁洒落系店入面,未食野已经对呢间餐厅印象唔错。呢度有个免费自助水吧,供应3款唔同GE饮料,款式唔算多,但都系非常健康有特色GE特饮,今次就有鲜姜红枣桂圆杞子水、薄荷鲜橙水 ,玄米绿茶,诚意同心思十足。我地叫Combo A 卡邦尼大通粉配温泉蛋($138),男朋友就叫左Combo D 美国安格斯西冷(9安士)荷兰汁配南瓜薯饼。呢度上菜速度都几快,等左一阵套餐就已经上场。套餐非常吸晴,块安格斯牛扒有我一只半手掌咁大,牛扒系靓料,食落好香牛味,而肉质好鲜嫩,配埋个自制酱汁,又系另一种好味道。薯蓉同栗米粒非常加分,栗米粒有用牛油去炒过,入口咸咸甜甜;而薯蓉入口软绵顺滑好似入口即融

呢度上菜速度都几快,等左一阵套餐就已经上场。

而薯蓉入口软绵顺滑好似入口即融咁。

南瓜薯饼即点即炸,所以上台时仲系热腾腾,切落去好卜卜脆,而入面GE南瓜蓉甜度适中,非常好食,而店家知道食炸物少不免白热气,下面仲跟配少少白萝卜条,等我地食热气野得黎又唔怕热气,认真体贴。

卡邦尼大通粉配温泉蛋,个温泉蛋一吉D蛋液即刻顺势而下,同卡邦尼汁Mix埋一齐,入口好爽口好滑,而非常Creamy,大通粉入面再放左微带焦脆的烟肉丝一齐煮,味道拿掐得刚好,而且大通粉大大粒,我好粉食大通粉,食落都几有口感,几好食。

套餐除左主食外,仲有跟华都夫沙律、水果同餐汤,咩都食晕哂,劲开心。华都夫沙律用料丰富,有苹果、提子、椰菜、洋葱、蒜干同沙律酱,个沙律够哂冻,夏天食超爽皮,用料亦都够哂新鲜,所有材料拌埋一齐食好好食。
餐汤同平时食开GE有D唔同,佢唔系平时饮开果种好稠同好企身果种,同埋无加咁多茄膏同糖,入口系比较清淡同无咁甜,我钟意呢度呢个汤多D!一黎健康好多,而且有好多蔬菜(红萝卜、蕃茄、洋葱、牛肉) 可以食,好有咬口,个汤入口酸酸地清甜,好开胃,唔会太快整饱我XD。最后仲有时令生果食,西瓜、火龙果、提子,全部都好甜,仲雪得咁哂冻,好幸福呀!

呢度D野食质素非常唔错,而且环境亦都非常舒服,我同男朋友都话要再黎食过。
2019-05-18