2022-01-25 720 浏览
香港越嚟越多精品咖啡店 佐敦区都唔另外 盲选咗一间系庙街人coffee shpo食早餐介于为星期六朝早以为人流会小啲但无餐厅内都差唔多坐完人选择困难症最佳好友All day breakfast 但原来系呢度都得拣,分别一个美式/ MONSTER/ 素食,问一问职员之下,知得美式 虽然冇咗水果同菜但会有多啲蛋,所以谂到唔谂就拣咗美式全日早餐。美式全日早餐 ($118) 份量十足,餐点卖相足以令人哗一声 全日早餐的配合一般可能会用酸种面包或多士,但呢度用咗奶油面包,焗到脆外内软,先发现原来炒蛋同奶油面包先系完美组合,再讲埋蛋,应该有加牛奶或者cream一齐炒,好香滑,就连对面中意炒蛋个个都要赞一赞两条香肠分别系香草同芝士 (?),都爆JUICE,对于呢个早餐我真系十分满意饮品方面,分别order咗 FLAT WHITE 同 LemonadeLemonade ($ 40 )个味道都几唔错,但由于无得到调整自己想要的甜度,对于我嚟讲就甜咗啲,但对于唔饮咖啡既朋友仔都系一个唔错既option FLAT WHITE ($ 40)咖啡豆风味偏向Nutty,奶啡冲配比配例好balance, 成个餐点
介于为星期六朝早以为人流会小啲但无餐厅内都差唔多坐完人

美式全日早餐 ($118)
份量十足,餐点卖相足以令人哗一声

美式全日早餐

FLAT WHITE ($ 40)
咖啡豆风味偏向Nutty,奶啡冲配比配例好balance, 成个餐点一个完美既closing.
FLAT WHITE
2022-01-22