2019-12-02 81 浏览
精品咖啡店系香港愈黎愈流行,朋友去完旅行念念不忘,成日都话要再饮要再饮依间%,不过次次行过都好多人。早排知道开左间新系星光大道附近,隔离仲有K11 Musea可以行,本身黎行街,见到冇咩人排,即刻冲去买铺头离远已经望到,一个正正边边金色正方形,好似盒仔咁,开放式制作饮品种类唔多,咖啡款只得5种,不过我想试佢个抹茶多啲最后叫左一本抹茶拿铁同Spanish latte除左咖啡仲有咖啡杯同咖啡豆卖,简约风格,黑白色。而咖啡豆亦都系佢地主打既商品,等候期间都唔少人买咖啡豆,估唔到虽然得两三个人制作,但速度都好快。中意佢用大冰粒,够冻,虽然价钱咖算平,但size都算大杯,而且唔会一到手已经溶晒,冲淡晒啲味,而且佢哋主打环保无论系饮馆定系杯都系绿色物料。依个抹茶要大赞,抹茶同奶比例好好,好岩我口味,大部分抹茶饮品都会太重奶味,一系就偏苦唔够滑,而佢真系岩岩好,厚抹茶味得黎又好滑,即使溶左冰都唔会太淡Spanish latte同普通既分别系落左练奶,虽然系冻饮,糖都冇沉晒底一旧旧,有心机配埋海景真系好写意

饮品种类唔多,咖啡款只得5种,不过我想试佢个抹茶多啲
最后叫左一本抹茶拿铁同Spanish latte