2024-07-02 1352 浏览
趁今日假期,同朋友出咗嚟科学园,平时去开科学园都会揾啲Cafe chill下,今次朋友建议食中菜,咁岩见到呢间茶楼,虽然都系食点心,但设计装修方面就唔似一般嘅茶楼,餐厅采用自然光,令到成件事感觉好精神,而且座位都非常阔落。沙茶安格斯牛肉炒河见到个名都觉得好吸引,牛肉果然好重牛味,最钟意食湿湿哋嘅河粉,加上菜亦都唔少,绝对可以减油腻嘅感觉,而且个味道条配得啱啱好,每一个食材都唔会抢过其他食物嘅味道。椒盐鲜鱿须好想食返啲香口嘅嘢,于是点左呢个,出边脆卜卜,而且鱿鱼须都好肥美,椒盐味恰到好处,下次都会再点红烧妙龄乳鸽食落非常香口惹味,非常有大排档嘅感觉,外面小脆皮,而且味道咸香,妙龄乳鸽肉质非常鲜嫩,两个人食一只啱啱好沙嗲鬼马牛肉肠粉肠粉入边加咗一层薄脆,果然鬼马,食嘅时候非常有口感,冇谂过肠粉都可以食得出脆卜卜嘅感觉,而且牛肉口感丰富,唔会比沙嗲味盖过。香煎腊味萝卜糕整到外脆内软,而且腊味非常多,咬落非常香口,绝对冇偷工减料㗎。招牌流沙包卖相非常精美,盖上餐厅嘅名字,唔会太大旧,食得可以好有仪态都得,而且咬落去嘅时候奶黄流心真系好吸引,呢个奶皇包系我去过咁多餐厅数一数二嘅水准。沙嗲金钱肚每

沙茶安格斯牛肉炒河

椒盐鲜鱿须

红烧妙龄乳鸽

沙嗲鬼马牛肉肠粉

香煎腊味萝卜糕

招牌流沙包

沙嗲金钱肚
每次去茶楼必点嘅点心,可以睇得出厨师落咗几多功夫,今次呢个牛肚食落去嘅时候简直非常爽口弹牙,而且沙嗲汁香浓入味,加上其他配料之后果然非常出色。