2014-07-29 7371 浏览
假期同老公2个人饮茶,唔想比人赶走,想坐耐少少,我就建议老公,不如去中环,假期少人D,仲要去D贵D既地方饮茶,就来咗波士厅,叫咗6款点心1)流沙包味道唔太甜,但个包放咗好耐,食时唔流心,所以建议大家快D食,如果评味道,出面都做到,所以未有太大惊喜2)火鸭松子酥食唔到鸭味,酥皮松化,但松子太少,所以未有惊喜3)炸芋角感觉一般,味道觉得都系同出面D酒楼唔太大分别,可能不是推介菜式4)虾饺皮薄,虾爽口,好味5)波士三色肠有3款肠粉,叉烧肠切得好幼细,又唔肥,又唔会好多汁,好食,鲜虾肠,好爽,好鲜味,黑松露肠粉好香,好好味,肠粉做得皮薄,一定要试6)怀旧黑芝麻卷甜度适中,有层次感,芝麻味浓郁,弹牙,唔错

1)流沙包

2)火鸭松子酥
食唔到鸭味,酥皮松化,但松子太少,所以未有惊喜

3)炸芋角

4)虾饺
皮薄,虾爽口,好味

5)波士三色肠

6)怀旧黑芝麻卷
甜度适中,有层次感,芝麻味浓郁,弹牙,唔错
题外话/补充资料: 由于冷气太涷,要记得带外套呀,仲有就系冷气太大,佢上菜好快,所以容易吹涷D点心,价钱会比较贵,但算合理,环境较静,茶杯好干净,算满意的一餐
2014-07-27
庆祝纪念