2012-05-27 912 浏览
终于有公众假期, 原则系订左系金钟酒店食自助餐, 但由于前几日刚刚发烧, 有好野都唔食得, 所以改为食西餐, 假期除左À la carte, 可以点set lunch, 其实应该系brunch先对, 因为每位要HK$348 + 10% 可选汤或自助头盆, 主菜是五选一, 自助甜品 Buffet,还有咖啡或茶.Isola最出名系Pizza和Parma ham, Pizza要À la carte先可以叫, 但见到D自助头盆同甜品, 好吸引, 所以我都系叫set lunch, 头盆更系先拿Parma ham加蜜瓜, Parma ham不太咸, 配甜蜜瓜真系perfect.之后再拿沙律, 好fresh, 保持一向水准.主菜点左 - 吞拿鱼排, 热既吞拿鱼虽然”鞋鞋”地, 但肉汁都ok甜品, 系我既至爱, 食左先算.

头盆 - Parma ham
头盆 - 沙律
之后再拿沙律, 好fresh, 保持一向水准.
主菜 - 吞拿鱼排, ok
甜品
甜品, 系我既至爱, 食左先算.
题外话/补充资料: 新装修后, 环境好好, 但可能系假期, 全场full house, 室内环境就非常嘈吵, 系唔应该系IFC既餐厅出现呢!
2012-04-04
头盆 - Parma ham