2020-11-26
呢间位于马湾嘅oma's kitchen早一星期已经book定。谂住同男友食住晚餐同睇住日落浪漫下。当日平日未到5点已经去到,全店只有一枱人客。我地就好顺利坐到outdoor座位。呢到Lunch set 去到5:00pm,有汤有饮品价钱都只系100蚊以下。不过lunch set 冇我地想食嘅德国猪腿,所以我地只点左一个lunch set 再散点咗个德国猪腿。Lunch set 餐汤拣左洋葱汤。卖相好一般,但味道又比想像中好,好浓嘅洋葱味但一啲都唔涸喉。主菜烧鸡有半只加薯条大大碟。60几蚊我觉得真心抵食。热辣辣嘅鸡皮,皮薄微脆,鸡肉都好淋,不过略为有点鞋。不过整体都好食。薯条够粗身有口感。德国猪腿$190蚊。虽然冇餐汤冇饮品,但个份量系超大碟,个薯蓉有一大碗。猪腿肉皮好脆,不过肉质略为干,点酱汁食会好d。味道都唔错。 旁边有沙律菜伴菜,冇咁腻。呢到整体食物质素好,环境够西式,景观够开扬,够舒服。可惜今曰好阴天,最后同日落冇缘。有机会再黎马湾会再去呢到食。