2019-08-27 456 浏览
Casa Luca 餐厅喺假日下午非常旺场,cashier 条龙已经成几十人排住等俾钱。见到咁多人帮衬, 我都唔执输排埋一份。我点咗鸡扒亲子铁板($69), 黑松露忌廉意粉($64), 红酒牛尾饭($64), 2 杯热柠水同1杯热奶茶。俾完钱后,职员会俾个牌我,当个牌震动时, 就代表我可以拎饭食。等咗一阵后, 终于到我可以拎饭啦。首先讲咗鸡扒亲子铁板先。餐厅用黑色铁板装上热辣辣既白汁焗饭,饭上面个层铺咗一块太阳蛋同鸡扒。鸡肉柔嫩多汁, 好香,煎得唔错。 透亮既蛋白同流住半熟蛋汁圆辘辘既蛋黄非常吸引。跟住就到黑松露忌廉意粉。新鲜既磨菇配上香浓嫩滑既忌廉,非常惹味。再配上香味浓郁既黑松露同芝士,食落去好香口。意粉烟韧弹牙, 口感唔错。红酒牛尾饭亦系令人食指大动既美食。肉质软稔, 香浓嫩滑,入口即溶,配上怡人既红酒简直系完美既配搭。红酒既味道唔会太浓,小朋友都啱食。柠水奶茶都相当大杯同好饮。餐具方面其实设计得几有心思。 餐厅会提供有炳既托盘俾客人拎饭, 等佢地无咁易打翻或整亲。总括而言, 虽然等拎饭系耐咗小小,但食物味道唔错,份量适中,价钱合理, 环境优雅, 适合一家大细或者一班朋友一齐黎。

等咗一阵后, 终于到我可以拎饭啦。

柠水奶茶都相当大杯同好饮。
午餐