2023-07-24
👧🏻😋👅🍽✨假日chill之选-Coti the Bistro🇭🇰 九龙湾常悦道9号企业广场1期1楼4号舖 🇭🇰-🍴座落系企业广场既Coti the Bistro平日应该好旺场, 但我地呢D九龙湾街坊如果weekend去行下megabox就会避开人潮过对面商厦食饭🍴 餐厅环境舒适, 有好多卡位, weekend虽然冇平日既lunch set, 但都唔算太贵; 铺面唔大但提供既餐点好多元化, 沙律同多士等轻食, 肉类, 意粉/饭, 炸物小食, 连牛角包窝夫都有-🥐 ☕️ 提拉米苏牛角包窝夫 $88💯通常出面既呢款甜品都系放少少tiramisu酱个系窝夫度, 睇过食评相系成杯tiramisu上碟, 觉得好特别要试下💯圆身阔口杯装住好厚身cheese cream, 底下仲有浸左咖啡既饼; 食左两啖tiramisu后将中间有芝士既窝夫切开一块块点落个tiramisu度食好正😍-🍌 🥐焦糖香蕉牛角包窝夫 $78✨呢个就净系焦糖香蕉同牛角包窝夫比较简单, 薄薄地焦糖都突出左香蕉本身甜味✨牛角包窝夫好酥化, 入面芝士馅软糯拉丝, 都唔会太腻-🥩 🍄 纽西兰肉眼牛扒配杂菌忌廉烧汁 $178💯五成熟入面系
假日chill之选
Coti the Bistro
🇭🇰 九龙湾常悦道9号企业广场1期1楼4号舖 🇭🇰
🥐 ☕️
提拉米苏牛角包窝夫 $88
🍌 🥐
焦糖香蕉牛角包窝夫 $78
✨牛角包窝夫好酥化, 入面芝士馅软糯拉丝, 都唔会太腻
🥩 🍄
纽西兰肉眼牛扒配杂菌忌廉烧汁 $178
💯五成熟入面系好靓既粉红色, 肉眼肉质软腍
💯杂菌忌廉烧汁有大大块菇片, 连薯皮薯条超香超脆炸得好透
💯所有套餐都配是日自家餐汤/沙律, 个罗宋汤劲正, 有好多肉, 仲系腩位肥肥地
🦞 🍅
椒盐龙虾尾意粉伴番茄龙虾汁 $92
✨好少见龙虾尾用椒盐方式整, 以为未必好靓料, 但食落又OK弹牙
✨加埋番茄龙虾汁好浓郁, 除左夹个意粉都好夹个龙虾肉
🍫
鲜忌廉朱古力 $42
💯邪恶成杯都系超滑既忌廉, 朱古力底好浓香, 面头仲有朱古力片
🥛
抹茶鲜奶 $42
✨抹茶唔会太涩都几突出, 但奶味更浓更香滑