之前已经过嚟食过,但一路无写到食评!今次终于可以推介一下😸记得以前嚟马鞍山都无咩嘢食,真系美食沙漠咁😂 𠮶时唯一食过觉得几好食就系呢间Casa Cafe & Bistro!呢间舖嘅地理位置绝对优越,近海傍面向海,一边食饭一边望海傍景真系好chill,有种喺外国渡假嘅感觉。又近海澄轩,方便住客落嚟食饭;加上系一间动物友善餐厅,所以呢间舖长期都有排队等位嘅人。今次一去到都系要等位,咁啱有bar枱位,我哋等咗唔洗六分钟就入到去。bar枱位置近counter,座位阔落。餐厅感觉开扬,有落地玻璃,透到好多光入店内。店外有室外座位,主人可以同狗狗一齐食嘢!个menu同我上次嚟有少少唔同,都几经常换菜式,每次嚟都有新鲜感!之前食过呢度嘅All Day Breakfast(Casa精选),几大份都唔错!仲有个鲜忌廉黑松露烟肉蘑菇马铃薯粉都相当出色,可惜今次menu唔见有😕餐厅系半自助形式,要喺counter落order,俾完钱等一阵就会有侍应送餐过嚟。❤️ 蜜糖芥末热狗配薯条 $72蜜糖芥末酱香甜少辣,脆皮热狗肠脆卜卜,好大条!面包外层微脆,内层软熟。薯条即点即炸,份量好多,食到好饱!好食度:⭐️⭐️⭐️✨(
之前已经过嚟食过,但一路无写到食评!今次终于可以推介一下😸

❤️ 蜜糖芥末热狗配薯条 $72
蜜糖芥末热狗配薯条
好食度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)

❤️ 义式肉酱热狗配薯条 $78
义式肉酱热狗配薯条
肉酱分布平均,但被芥末酱抢晒d味。个人觉得蜜糖芥末酱热狗好食啲!
好食度:⭐️⭐️⭐️(3/5)

❤️ 香焗鸡翼 $48
香焗鸡翼
外皮焗得香脆,入面唔会太干,略嫌唔够入味!
好食度:⭐️⭐️✨(2.5/5)

餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️✨(3.5/5)
好啱一家大细,或者狗狗同狗主放假过黎chill下。望到少少海傍景,价钱又唔贵,食物质素都OK,绝对系马鞍山嘅绿洲!🏝
2020-11-08