今日7/3谂住行完山,就落咗筲箕湾食嘢,因为听闻成条东大街都有好多好好食嘅嘢!点知第一次嚟东大街,就已经好失望!我见呢间舖头晏昼四点几冇人,谂住正整地就同啲朋友入嚟食嘢!点知一入门口、净系听到有个喺厨房嘅职员讲晒粗口、企喺门口嘅男职员、又完全冇理我哋!但系因为太肚饿嘅关系、唔入都入咗、就谂住算啦,粗粗哋食啲嘢、医下肚先!佢有午餐、同埋下午茶餐!我哋成班朋友都嗌咗午餐set lunch、一坐喺张枱、个男职员就系咁讲、要快啲落单、因为就快冇午市!仲系咁望住我哋、唔好意思嘅我哋就带咗佢哋嘅汤粉面。价钱唔贵(唯一可以称赞嘅)、但系卖相就真系一般、仲要成浸油喺面,我仲见到个男职员冇带手套、成只手指公塞咗落啲汤里边,好呕心,我哋仲叫咗所谓嘅老板推介,半只海南鸡,因为我哋见到门口大大只字写住秘制海南鸡,以为有几特别!点知啲肉嚡熠熠、D海南鸡酱,仲要好辣、我问个职员有冇豉油、佢竟然同我讲要收$3,个样仲要好老奉咁、其实我明白而家经济差、但系真系唔食得辣嘅我哋、比碟豉油我哋都唔可以咩?我见到坐喺收银、疑似老细嘅人、望咗我哋一眼、完全都冇反应,净系坐喺度、仲要同𠮶个男职员细声讲大声笑,仲要净系望住部电脑,其实如果唔想做生意,我觉得真系可以落闸啰!一个字讲晒、劣!
  • 我估冇嘢好食