2021-08-30
#伟业街楼上意式餐厅朋友真系可怜猪 星期六要加班 正好俾机会我约佢食饭😁 佢公司附近有间意式cafe 周一至周六供应嘅lunch set 有番咁上下水准-🍅蕃茄汤呢个跟餐西汤浓稠度适中 蕃茄茸增加口感 整体味道唔太酸唔生涩-🍗烧春鸡配炸蕃薯条 $128/午市套餐鸡皮薄而香脆 皮层脂肪适中 crispy但唔会过份油腻 鸡肉嫩滑 肉汁充足😋 如果要挑剔 我希望蕃薯条系「裸炸」(唔使蘸面粉) 食原味道更加正 -🍝蒜油辣虎虾阔条面 $138/午市套餐呢个 ‘aglio e olio’版本 除咗蒜油 有虾干粒 拌阔条面一齐食 更加惹味 -☕️Flat white +$15☕️Americano 美式咖啡系跟餐饮品 有酸度亦有回甘Flat white入口奶滑 咖啡味可以加强小小-🍰Tiramisu +$30自家制提拉米苏好大杯 用追加价钱食非常划算 勺一茶匙 有齐可可粉淡忌廉芝士baileys蛋糕 味道丰富 绵密香甜 湿润度足够 推荐‼️-🍰Basque burnt cheesecake +$30里面质感柔软 加埋焦香表层 味道浓淡兼备-📍Ground Zero观塘伟业街93号7楼01-02号舖
🍅蕃茄汤
🍗烧春鸡配炸蕃薯条 $128/午市套餐