2016-01-10
今日特登去左奥海城揾野食,咁岩系openrice揾到呢间野,亦听朋友讲好似系几好食,就由A出口果度经天桥行过去。去到门口时见到都有D系人系入面食。2 个人叫左 2 个 set :1) 至尊汉堡 - 薯格 - snapple (peach)2) 烧菠萝鸡腿汉堡 - 沙拉 - snapple (peach)睇见佢话等15分钟,就心谂等下啦~~ 点知都只系等左唔驶10分钟就已经上左其中一个烧菠萝鸡腿汉堡一见到~其实真系同其他既美式汉堡餐差唔多样。不过如果计个combo +18蚊,有咁大份既沙拉,小弟觉得都唔错。当然我想等埋另一份上先一齐食啦 !!! 等多4-5分钟,另一份就上场 - 至尊汉堡餐 入面既材料有 烟肉, 蛋, 芝士, 洋葱, 菜, 蕃茄, 蘑菇, 汉堡扒x2 , 睇落都正正常常咁。我先食左薯格,不过不失。不过真系即炸,所以仲系好热 ! 呢间店有样好充系有手套任用 + 纸~ 有D真系要问先有..仲好似要同佢乞咁。之后就开始食个至尊汉堡~先食左突出黎既烟肉,煎得比较干香,少少咸唔算好咸。食落都有少少似咬薯片咁。第一感已经唔错。之后再咬落去食汉堡扒,发现惊奇度10分! 因为平时就算系好
去到门口时见到都有D系人系入面食。 2 个人叫左 2 个 set :
2) 烧菠萝鸡腿汉堡 - 沙拉 - snapple (peach) 睇见佢话等15分钟,就心谂等下啦~~ 点知都只系等左唔驶10分钟就已经上左其中一个烧菠萝鸡腿汉堡
之后就开始食个至尊汉堡~先食左突出黎既烟肉,煎得比较干香,少少咸唔算好咸。食落都有少少似咬薯片咁。第一感已经唔错。之后再咬落去食汉堡扒,发现惊奇度10分! 因为平时就算系好出名既Trixxx O 既扒,咬落去都系肉饼既口感,但系呢间,块扒咬落去系有D肉丝,唔系一咬就齐口断,绝对唔系用D唔知咩肉搞到变蓉之后加D面粉整块扒出黎。呢样我觉得咁样做就无得呃人,唔错 ! d 肉汁仲不断咁流出黎。
之后就试番等左一阵既鸡扒,反而鸡扒比较干身,肉身唔算厚肉,不过配埋菠萝汁既甜味又好似比较特别,虽然炸得干不过都唔算太热气 ! 10分有6.5分啦 !!
今次埋单 194蚊, 因为COMBO再加 snapple 要每个SET 多28蚊~~
不过真系好好好饱,下次我估会试下 mushroom 同埋鹅肝 ! 希望下次既质素都仲KEEP到啦 !
评分 (10分满)
惊喜度 : 10分
食物质素: 8分 (鸡扒扣左少少分~~!!)
环境: 6分 (因为座位都系高椅)
服务: 8分 (呢D店服务无咩特别关系啦..不过都唔错既~我一开始唔识点入座,问佢..佢都好乐意话我知~~~其实都只系话岩岩有位你坐低啦咁....)
CP值: 8