2022-11-13 331 浏览
呢间尖沙咀分店听其他人讲都几好食,于是决定试一试。依间餐厅有几个韩国人嘅侍应,所以落单嘅时候都系讲英文,我哋三个人叫咗三样嘢,仲叫咗两支Corona beer,点知个韩国侍应听错咗俾咗Coke我😂。讲返正题,韩式牛肉配粉丝 3/5本身以为系干炒粉丝,应该系干身嘅食法,但系佢一上菜就系湿粒粒,仲有啲芡汁,容易变成一pat pat,但系味道OK,有泡菜嘅味道添。香辣五花腩辣椒酱忌廉扭扭粉 3/5另外一碗意粉其实唔差,可能觉得样貌唔系几讨好,上菜似系屋企人煮嘅意粉,影响成个观感,但系味道几好,辣辣地又有忌廉香味,扭扭粉又煮得啱啱好,唔会过硬又唔会林晒。半半炸鸡 原味加甜辣酱 4.5/5基本上都冇嘢批评,鸡肉仲保持到有肉汁,食落去嘅时候外皮脆鸡肉仲保持到水份,唔会干柴烈火,加上甜辣酱,令到更加开胃,但系就比较多骨,食得唔够过瘾。地点:又系将军澳南嘅餐厅,将军澳站都要行10分钟先到,个商场仲要特登有个鬼鼠位转入去,但系都唔难揾嘅。环境:而家出边个公园仲系地盘,佢哋起码要等多一年先至见到曙光,餐厅外面嘅景色就唔得㗎喇,望住啲泥头车,但系迟啲起好嘅公园一定会带动附近嘅餐厅嘅生意。价钱:$200一个人

讲返正题,韩式牛肉配粉丝 3/5

半半炸鸡 原味加甜辣酱

地点:

环境:

价钱:

$200一个人,下次可以净系食炸鸡嘅。

服务:

因为语言上嘅沟通嘅问题,遇到韩国侍应就要用英文,同埋最好用Menu指着就确保唔会嗌错嘢啦。
半半炸鸡 原味加甜辣酱