2019-05-25
真系完全唔知九龙湾淘大竟然有间茶木!据知九龙湾mega box 同德福都有,估唔到淘大都有!平时行开淘大只要都系一期果边,好少过黎三期,今次因为想望下戏院有咩新戏睇先过黎行下,估唔到就发现呢间茶木。原本谂住等食下午茶,仲有半个钟左右,不过朋友等唔切,就直入。过左食lunch最忙既时间,餐厅冇人排队,可以直入。酥炸鸡排面食茶本真系唔可以唔食呢个炸鸡排面,炸得好好食,我觉得好食过德福,少粉之余仲大大旧,唔会炸得干身,仲有肉汁,鸡排食落又唔会太瘦,肥肥地更加好味!面份量对男人黎讲会少d,我食晒成个面都仲有炸鸡排未食完,莞茜都好多,清热都唔错,汤底又系浓味,食完真系会好满足!自选套餐︰四式拼盘(牛),地瓜新竹米粉朋友最like自选套餐,每野少少食到好多款野食,前茶有蛋、泡菜及豆腐,朋友话个豆腐最好食,系煎过的,有d似玉子豆腐咁,外硬内软。四式拼盘即系卤水拼盘,份量都唔少嫁,我都忍唔住试左,真系好抵食。食完浓味卤水,配个淡味少少的新竹米粉真系一绝。升级饮品lunch/tea都有呢个优惠,可以+$5升级饮品,仲要餐牌上咩都得(除新鲜果汁外),我饮冻巧克力火山,大大杯超正!巧克力味浓,足料!朋友就饮
食茶本真系唔可以唔食呢个炸鸡排面,炸得好好食,我觉得好食过德福,少粉之余仲大大旧,唔会炸得干身,仲有肉汁,鸡排食落又唔会太瘦,肥肥地更加好味!面份量对男人黎讲会少d,我食晒成个面都仲有炸鸡排未食完,莞茜都好多,清热都唔错,汤底又系浓味,食完真系会好满足! 自选套餐︰四式拼盘(牛),地瓜新竹米粉
朋友最like自选套餐,每野少少食到好多款野食,前茶有蛋、泡菜及豆腐,朋友话个豆腐最好食,系煎过的,有d似玉子豆腐咁,外硬内软。四式拼盘即系卤水拼盘,份量都唔少嫁,我都忍唔住试左,真系好抵食。食完浓味卤水,配个淡味少少的新竹米粉真系一绝。 升级饮品
lunch/tea都有呢个优惠,可以+$5升级饮品,仲要餐牌上咩都得(除新鲜果汁外),我饮冻巧克力火山,大大杯超正!巧克力味浓,足料!朋友就饮热带水果茶,可以倒3-4杯,玻璃壶望到入面落左好多款鲜果,例如西瓜、奇异果、橙等等,超级抵饮,饮落都感觉健康d!