2020-07-15
🇭🇰小皇府·之前同屋企人饮茶又唔想去连锁个啲度食 就试咗呢一间喺太古城one island east对面嘅舖头仔 佢啲嘢食其实质素唔错 但系就唔系样样野都好食🙊😂😂😂·凤爪排骨煲仔饭$46佢个凤爪同埋排骨都好好食 个凤爪好够味 而且够淋得黎仲保持到个咬口😎😎个排骨肉质几好 不过佢个饭就稍为湿左少少 所以系似蒸饭多个煲仔饭 但系都唔错既😌·叉烧烧肉饭$63呢一个都几推介 我哋本身以为双拼嘅话啲烧味会少好多 点知个份量都唔错涡😍佢个烧肉系真系烧腩仔嚟 个皮好脆而且调味唔会话太咸😌个叉烧又系几好食 肉质同调味都几好 不过我哋另外嗌咗个烧鸭濑就一般好多啦 因为佢系俾晒啲头头尾尾我地🙊所以大家如果想食烧味可能都系嗌叉烧同烧肉比较好😈😈·雪山菠萝叉烧包$38呢一个入边个馅料都做得几好 啲叉烧调味唔错 而且都大粒嘅 而且入边系真系有新鲜菠萝🍍😂😂不过佢个皮就唔算太脆啦 而且个调味系比较甜嘅 所以系似墨西哥包多过雪山𠮶种酥皮🤔·蟹皇滑烧卖$40虫草花棉花鸡$32姜葱牛柏叶$30·佢啲点心其实都偏贵 不过食得出用料系比较好嘅🤔个烧卖入边个虾都大粒嘅 而且几弹牙 个棉花鸡个棉花系真系索晒啲汁 而且啲鸡肉都
凤爪排骨煲仔饭$46
叉烧烧肉饭$63
雪山菠萝叉烧包$38
蟹皇滑烧卖$40
虫草花棉花鸡$32
姜葱牛柏叶$30
佢啲点心其实都偏贵 不过食得出用料系比较好嘅🤔个烧卖入边个虾都大粒嘅 而且几弹牙 个棉花鸡个棉花系真系索晒啲汁 而且啲鸡肉都几乱🐤个牛柏叶都系唔错既 有咬口得黎唔会太un😎
小皇府鲜虾饺$42
鲜茄上汤鲜竹卷$28
迷你蛋散$24
呢三个点心就麻麻哋啦 佢个虾饺比较一般 个鲜竹卷呢就个上汤系似茄汁咁 所以食落唔系好夹🍅个蛋散质感亦都麻麻哋 比较黏口 而且佢系又唔脆又唔软 感觉卡住左😂😂
#rbyeat
#rby港式