2021-10-15 2194 浏览
见好多人介绍呢间餐厅,d相亦都好吸引,就谂住揾日lunch试一试味,见佢原来lunch星期一至四都唔开,就book左星期五去食。船街成条街都好多好吸引嘅餐厅,呢间门口装修好似旧式diner咁,门口有得外卖cold cut, dessert etc. 入到去发觉原来lunch menu 同dinner menu系无分别,一片食完lunch唔使返工嘅气氛😆先上送嘅头盘,蔬菜碗及面包个面包好好味👍🏼👍🏼👍🏼蔬菜几多种类同埋好新鲜Today special Parma ham + melon ($198) 瓜好甜,一阵风就食晒,好味跟住个ragu pasta 我地觉得太al dente, d粉咬落去有d系硬/脆🙈Parmesan cheese亦无佢website张相咁多 T-bone成kg嘅steak我地觉得lunch太heavy, server介绍叫左$788个bone in steak share, 肉味够,肉质厚,下次多d人我会再试t-bone.食完实在好饱所以无试甜品,但我见个meringue cake好巨大,tiramisu个样都好rich.我觉得系可以晚餐再来,但值得一提饮水佢系c

先上送嘅头盘,蔬菜碗及面包
个面包好好味👍🏼👍🏼👍🏼蔬菜几多种类同埋好新鲜

我觉得系可以晚餐再来,但值得一提饮水佢系charge左我地两个人$68/person +10%=$150
若果我地知咁价钱就响drink list叫第d嘢饮好过
头盘