2015-06-26
平时好少平日放工黎又一城食饭 .. 今日一黎先知原来系好旺场架晚上8点几黎到, 每一间食肆外都排长龙!所以拣左间条龙无甘长既caffè HABITŪ等, 好彩都系等左大约10分钟就有位啦之前都分别系尖沙咀the one, 美丽华分店等等食过, 大约都知有咩食..叫野食加$39可以有sides, 几抵.. 不过款式唔系好岩我朋友口味 所以今晚无叫到环境装修其实好靓, 不过可能都算近门口位置 成晚都有只蚊飞黎飞去之前食过佢其他口味既意粉好好味 甘今次就试下佢既浓香烟肉忌廉意粉 (卡邦尼) $98卖相唔错 不过食落普通, 旺角一D细cafe既卡邦尼都突出过佢忌廉汁唔够味, 洋葱唔够多, $98呢个质素有D唔成正比黑森林薄饼 $138 对黑松露充满期望...但完全唔系想像个回事.. 无乜松露香之余, 成个pizza都比杂菇抢晒D味..而D菇又炒得唔够香..唯一可取既系 芝士都几香几多不过下次既话我试其他款既pizza算啦最后叫多个英式炸鱼薯条 $140食左成餐最欣赏系佢既薯条! 外脆内软 好香薯味 唔使沾茄汁都够 (对我黎讲, 我朋友都系要叫茄汁, 仲要叫左几次侍应先记得比)炸鱼唔算太多油 可
晚上8点几黎到, 每一间食肆外都排长龙!
所以拣左间条龙无甘长既caffè HABITŪ等, 好彩都系等左大约10分钟就有位啦 之前都分别系尖沙咀the one, 美丽华分店等等食过, 大约都知有咩食.. 叫野食加$39可以有sides, 几抵.. 不过款式唔系好岩我朋友口味 所以今晚无叫到 环境装修其实好靓, 不过可能都算近门口位置 成晚都有只蚊飞黎飞去
忌廉汁唔够味, 洋葱唔够多, $98呢个质素有D唔成正比
而D菇又炒得唔够香..
不过下次既话我试其他款既pizza算啦
由于个fish & chips系后加既, 所以都几迟先上
但去到晚上10点正侍应好主动甘过黎同我地讲要收铺啦
个阵我地既fish & chips系仲未食晒既
10点前店内仲有几枱客, 但侍应已经周围扫紧地!
打工仔 赶收工 大家都明白 体谅
但系成餐过程中, 我地要水, 要叫几次
上左意粉, 要叫佢比多只碟我地share
要茄汁, 要叫好多次
服务方面好似无乜可取之处
呢个价钱配呢种服务同食物质素, 难怪系间间餐厅都大排长龙时佢系最少人排既一间