2023-06-07 321 浏览
我哋都系用好评数目同见咁高人气先拣。话说4人去食,望menu都冇乜嘢拣,刺身寿司定食都加埋几页,同埋是旦一份刺身拼盘已经几百,所以转食晚餐套餐,我哋分别叫咗石烧霜牛小排,温泉蛋烧牛肉丼,角切鱼生丼,蒲烧鳗鱼定食,仲追加咗刺身拼盘一份同厚烧鳗鱼玉子。蒲烧鳗鱼定食($158):与其叫定食,不如叫鳗鱼加饭,加埋一就成$170,呢个size虽几大份但合例水平,鳗鱼味道正常,饭偏少水但尚可接受,朋友点,话正常嘢冇乜特别。cp 值一般,旺角大把好食又平过佢。角切鱼生丼($198):我点嘅,份量都算还好,有三文鱼、吞拿鱼、鱼子、带子,底仲有旧玉子烧同杂鱼生,但紫苏叶、酸姜都占咗1/3只碗,无奈带子几好食,少少黐牙几新鲜,其他鱼生就还可以,冇乜雪味但都冇乜味,寿司饭个人就觉得好难食,好硬同醋味太劲,最后食咗一半饭都冇就食唔落。同埋佢个前菜沙律,个酱都几难食,青瓜丝、萝卜丝草青味太重,明显冰格拎出嚟未解哂雪,唔用啲沙律酱混埋一齐食就唔太食得落。石烧霜牛小排($238):牛肉油花可以,唔算太薄身,因为牛小排太薄会食唔到牛味,但尾有几旧好细件,而且摆得岩岩巉巉,唔expect 加一后$250会系咁,好彩朋友
我哋都系用好评数目同见咁高人气先拣。

话说4人去食,望menu都冇乜嘢拣
刺身寿司定食都加埋几页,同埋是旦一份刺身拼盘已经几百

石烧霜牛小排($238):牛肉油花可以,唔算太薄身,因为牛小排太薄会食唔到牛味,但尾有几旧好细件,而且摆得岩岩巉巉,唔expect 加一后$250会系咁,好彩朋友话味道系几好。

厚烧鳗鱼玉子($48):正常大小,似蛋卷多过似玉子,木鱼太多,中间鳗鱼得一粒1*1cm,而且得阵鱼皮阵油味,合埋眼应该以为系胶嚟,大家都试咗就冇再掂过

刺身拼盘($68):不如叫拼碟,刺身少少霉dur dur 咁,三文鱼比较厚切正常,虾都唔弹,八爪鱼几干,整体唔系好新鲜,但我哋食6:45,系佢开始人流多嘅时候,咁嘅质素真心觉得好彩冇散叫其他刺身

温泉蛋烧牛肉丼:因为牛肉丼系上哂所有嘢都冇嚟,所以冇影到,后尾朋友份牛烧剩两三块,朋友唔等,追佢哋先上
。样子同餐牌上相乎,上面有只温泉蛋,朋友捞埋饭一齐食,牛肉正常,朋友食清碗,仲叫左杯果汁梳打少冰,但朋友食完埋单后先系恶梦开始。埋单冇耐就话肚有少少痛,入咗厕所来回几次,面青口唇白,疴到少少晕
,佢晏昼一点就食饭,冇生嘢,走𠮶时8点几,仲要即刻食完就出事,所以我哋都几肯定系呢餐出事,系只生鸡蛋定刺身定杯嘢饮,我哋都唔敢咁武断。

朋友最后等冇咁痛就搭的士走,首先真系唔好斋用好评数目去谂去唔去呢间餐厅,真心俾佢呃左,呢间食到我朋友疴咗成粒钟,差唔多要入院,永久blacklist。再讲cp值真心低,大家谂清楚先好去。
2023-05-12