2008-01-31
食完甜品先食lunch, 3:30pm 行到0黎蔡澜美食坊, 想食的阿斗官已经「中场拖地」中, 退而求其次试试未试过的呢度. 见车仔柜有d 较少见0既(食送), 孤陋寡闻的我又从未食过,结果叫了净牛脆骨($6) + 牛疆($6) 试试, 加个热柠宾($6). 牛脆骨(即系喉咙?) 食落当然好脆, 好似食鸡软骨咁, 都几得意; 牛疆反而食过, 但只知系淡黄色的一块膜, 唔知其实系乜0黎@_@ 呢度的都几爽口, 好黐牙. 两款食落味道都无乜味, 但碗入面d 汁几惹味的, 相信配面条会唔错.热柠宾... 咪热柠宾一杯啰!环境同招呼都好food court 0既感觉, 唯一系车仔柜0个边有个阿婶几好人.见餐牌上面$9 一款, 大部份(食送) 都系$6 一款, 仲有其他如「牛荔枝」,「牛心椗」,「猪肠头」等等, 全部都唔知乜来的, 令我几有兴趣再帮衬!
热柠宾... 咪热柠宾一杯啰!