2017-10-10 393 浏览
系美孚个群组入面见到呢间酒楼新开张,个个都有弹无赞。偶尔见到1、2个赞既即刻就比人围攻,今日放假就睇下系咪真系咁坚,要做勇士先可以去试~哈哈。训醒点几钟行到落去,唔使排队。心谂,唔系咁坚真系中伏呀......但系一场黎到,唔系唔食呀....入面环境都算几光猛。原来已经系下午茶时间, 有优惠, 我地叫左既虾饺,叉烧包,蒜蓉虾春卷,炸云吞,叉烧肠,再叫左个龙趸件荷叶饭(咁上下名)同一个菜。叉烧肠,叉烧好味,肠都算滑,但就系分件上,唔使自己分,方便。叉烧包,味道一般,但我觉得叉烧馅少左D。(一见到就忍唔住食左先记得影相)哈哈虾饺唔错,我个人钟意食虾饺皮,呢度个皮够烟UN,入面旧肉有虾味,足料,值得一赞。蒜蓉虾春卷,有虾,够脆,但无乜蒜蓉味......炸云吞, 够脆, 有原只虾系入面龙趸片荷叶饭,龙趸件都几大旧,有5,6旧。炒饭底,但系荷叶垫底就无乜荷叶味,同想像中既味道差D。如果叫另外果个虾荷叶饭应该会好食D。菜就无乜油,几好。整体黎讲就OK啦,唔算难食,又唔算特别好食。

叉烧包,味道一般,但我觉得叉烧馅少左D。

(一见到就忍唔住食左先记得影相)哈哈

蒜蓉虾春卷,有虾,够脆,但无乜蒜蓉味......

炸云吞, 够脆, 有原只虾系入面

菜就无乜油,几好。

整体黎讲就OK啦,唔算难食,又唔算特别好食。
题外话/补充资料: 壶茶唔错,有茶味!
2017-10-09
  • 虾饺