2023-12-23
我公司系呢度常客,平时饮茶都系经openrice订枱,老婆屋企人系外国过嚟探我地,我就特意提前几日系openrice订枱打算冬至同佢地去呢度做冬。 当晚去到,门口接待员一听到openrice订咗枱即时黑面话冇呀今晚大时大节大把客唔接受openrice入面已经确认左嘅预约,不断埋怨强调openrice按人头计算每一个客人收佢$10,佢唔想分俾openeice。莫非openrice而家用枪指住佢迫佢开放网上预约?又想用人网上功能又唔想俾钱?平时冇客就唯有接受openrice收费,但大时大节见到唔靠openrice都满座就气焰嚣张等客人黎到先话唔承认openrice既booking赶客走。如果系咁巴闭唔接受openrice预约,咁点解佢唔关闭个网上预约?好明显佢系当我地系后备客人,有其他电话预约既客人出席就即埸赶走openrice预约客人,有人缺席先俾openrice预约客人入去。按照佢哋逻缉,我完全相信就算我电话预约左,如果有人预订贵价菜式,佢一样会将我张枱俾其他人。做餐厅做到咁真系第一次见。幸运地我即时揾到另一间餐厅,如果唔系我都唔知点同家人做冬。
做餐厅做到咁真系第一次见。
幸运地我即时揾到另一间餐厅,如果唔系我都唔知点同家人做冬。