餐厅: 新記美食
资讯:

帮衬了最小二十多年,今天去买3碗面外卖,2碗5𩠌,一碗4𩠌,包起袋时见到其中一碗包袋盒特别细碗的。问30多岁的男人为什么其中一碗特别细,佢话因为其中一碗冇叫菜。当时我已经唔系好明,什么叫冇菜,^好,算。走左几步,都系返去问多次点解,个所谓太子仔话因为冇叫菜,我话有乜关系,价钱都同另一碗都系53元,点解细左,我话做生意最紧要公公道道,佢就话,争你D汤炸吓,咁钟意饮汤入黎厨房饮哂全部汤吖,我庆到话,你阿爸一直都吾会咁样做生意同咁嘅态度对客人。佢即刻又继续闹话我吾识教仔,我话我识吾识教关你咩事,你咪又系靠你老豆!佢然后就狂燥证发作,下删十万操口。。闹到全条街头街尾都听到。做生意公公道道最紧要,我有比足钱,我只系要番我自己应得嘅嘢。咁样偷工减料,当客人水鱼,自已理亏,还大骂客人,唔系从细就相识老板咁多年,我一定继续同佢斗闹,最好成条街黎观摩。老细咁样交比自己个仔打理真系倒米。以后一生都不会帮衬!!!

以后一生都不会帮衬!!!
外卖自取