2018-02-13
就新年,又系一家人食饭既时候啦。去过几次Ruby Tuesday ,今次就去成日都讲同Ruby Tuesday差唔多既Outback。Book位时,感觉Outback比较多人去呢。因为Outback都冇乜时间可以拣,而且入到去真系全Full的。Ruby就Book枱时间自己拣到,去到又好少满座,总有位比Walkin。我自己其实就钟意Outback多D,佢既黑糖包同炸洋葱花真系劲正;而牛扒又差唔多,价钱,Outback平过Ruby Tuesday正价少少,不过Ruby Tuesday近D又入左会,折左就应该都系Ruby Tuesday抵少少既。Outback都有得入会,重要唔驶钱,不过就得9折冇半价。因为我今日迟左少少到,屋企人叫紧餐我先到,所以都唔系好知佢地叫左乜,我就叫左牛柳配薯条同一个唔知乜鸡油饭(仔话要),炸洋葱花等。仔仔叫左劲大份既牛扒,婆婆话佢叫果个最贵㖞,我就冇留意咁多啦。傻瓜仔仔想叫饮品唔睇清楚,叫左有酒精既沙冰;又奇怪侍应冇出声...可能仔仔都高大,所以侍应唔知佢未成年啦。黎到我试饮就知有酒,叫仔仔试一啖,佢唔饮就比舅父啦。因为其实都唔重酒精既,只系好少,佢饮到我都会比佢
仔仔叫错的酒精饮品,最后舅父饮左
餐汤
黑糖包
黑糖包,我地8个人,黎左2条;之后再上多2条,Total 4条,真系未食先饱左一半。但依只黑糖包真系好味,加埋牛油真系正。
沙律
炸洋葱花
牛柳
牛扒
配菜
其实重有好多配菜同扒都冇影到,一来野食都黎得几快,大家都快手食。二来Openrice根本都upload唔到咁多相。
今日埋单8个人食左2400左右,已经9折左再加一服务费。平均300一个人,系比Ruby平好多啦;但质素可能比Ruby好添丫。