2021-03-31 669 浏览
话说本人行10几分钟路程,终于去左石硖尾村的茶馆,好开心有常餐,即系特餐,即系唔多需要技术简简单单的炒蛋、火腿加公仔面。我叫B餐,疫情期间,睇唔到口形,听错系人之常情,要确认系落单个人的责任。 anyway, 我叫B餐,落单阿姐转头递张单黎,背对住我的,好似好忙咁,但讲左句睇下啱唔啱,既然你叫得我睇,我梗系睇,一睇落左D餐,我咪即刻同佢讲。阿姐的第一反应系:「我又俾老细闹!」然后再问:「D 丫嘛!」我:「唔系,系B, 我叫B。」阿姐:「咪D啰。」语气态度面非常差,我仲要感觉到俾人威迫,吓窒左。最后先B for Boy 确认系B餐。阿姐本来都走左了,又转头想扮可怜:「真系唔食?我又俾老细闹了!」意指我累佢。 讲真我即时话你知落错单,你即时去改,好过你花几分钟吓我。然后其实张单只系手划改左。最过分的系,帮后面隔离枱落单时,继续单打我,阿姐你唔系呀? 如果唔系落错左我呢张单在先,你会之后问多句「D for Dog?」食物无咩特别,但经验系难忘地恶劣,我系斯文人,唔同你拗,俾系第个,你俾人打啦。
阿姐的第一反应系:「我又俾老细闹!」
然后再问:「D 丫嘛!」
我:「唔系,系B, 我叫B。」
阿姐:「咪D啰。」
语气态度面非常差,我仲要感觉到俾人威迫,吓窒左。
讲真我即时话你知落错单,你即时去改,好过你花几分钟吓我。
然后其实张单只系手划改左。
2021-03-30