2017-03-10 1454 浏览
每次同兄弟做完運動,都會揸架車嚟天后發記打返個冷,咁就好happy啦!點解黎發記?!第一佢嚟銅鑼灣近,第二門口有得泊車,又可以喺街邊食煙吹吹水。 通常做完運動熱辣辣都想搵個地方飲下啤酒 ,食下小菜吹吹水,所以當冇更好選擇時我哋都會去發記……由於今晚得兩個男人食飯,所以叫唔到好多個餸。 不過坦白講發記選擇算是多 ,又可以食醉雞上海菜、又可以食潮州菜打冷,都幾多花款。如果人多嘅話可以試多啲唔同嘅菜咁就更加好!今晚我哋兩兄弟點咗兩餸一菜一個肉絲炒麵, 當然再加兩支Asahi啦!我幾鍾意食呢度嘅鵝片, 唔會太鹹,d滷水汁夠香肉亦夠滑,正!!!第二度菜我哋點咗鹵水拼盤,鵝腸拼生腸, 呢碟菜就要減返啲分啊 !生腸啲味怪怪哋腥腥哋咁,至於鵝腸亦唔夠肥美,所以唔算好抵食!至於蒜蓉豆苗都幾大碟,菜亦夠清甜,簡簡單單送下酒都唔錯!最後嘆番個肉絲炒麵,都夠脆夠香,肉嘅份量亦唔少,兩兄弟食完飽飽肚啱啱好!
至於蒜蓉豆苗都幾大碟,菜亦夠清甜,簡簡單單送下酒都唔錯!
2017-03-09