2020-11-29
长沙湾虽然唔系揾食必去地方,但其实好多小店都好有质素~揾食去到街市!呢度环境通爽、干净,今次蒸完海鲜再打边炉!睇见食材,就知有几新鲜!分别有鲍鱼、带子、肉蟹、蛏子、石斑、虎虾、珍珠贝、虫草花蒸鸡、安格斯牛等等order生菜、粉丝垫底,再将各款海鲜分批蒸熟~鲍鱼弹牙、口感爽滑。肉蟹大只多膏,蟹脚都有肉食!蛏子鲜甜肥美、石斑肉质鲜嫩。估唔到蒸鸡咁滑又冇雪味,安格斯牛唔会蒸到鞋口~吃完多款海鲜,只系另一个开始!点单纸有超多食物可以任食,除了食物,汽水都系任饮!东风螺、白贝、带子新鲜、冇沙,炸鱼皮酥脆。食完第二轮蒸海鲜,决定转去打边炉~以为打边炉系配角,点知配料质素都相当唔错!推介少见的田鸡、新鲜鸡肠!田鸡脚饱满、结实弹牙,鸡肠少许肥膏、爽脆!识食buddy应该会懂我🙌🏻九肚鱼滑嘟嘟,美国雪花肥牛牛味浓,蚝仔饱满干净。西班牙黑豚肉、鲜虾云吞、蟹子鲜虾滑 都好食~价钱每位 $208,食物高质、汽水任饮,绝对抵食!
order生菜、粉丝垫底,再将各款海鲜分批蒸熟~
鲍鱼弹牙、口感爽滑。
蛏子鲜甜肥美、石斑肉质鲜嫩。
九肚鱼滑嘟嘟,美国雪花肥牛牛味浓,蚝仔饱满干净。
西班牙黑豚肉、鲜虾云吞、蟹子鲜虾滑 都好食~
价钱每位 $208,食物高质、汽水任饮,绝对抵食!