每逢假日,我去上水石湖墟美容店做FACIAL ,都会去学乐乐食水牛芝士猪扒焗饭,已经食左唔知几多餐haa首先讲下环境,舖头比较细,座位之间的空间唔多,较为狭窄,适合快食,茶餐厅而言,卫生都算唔错,见店员执枱会用消毒酒精抹。食物方面,真系睇个人口味,我带过朋友去食就唔太喜欢,因为乐乐的水牛芝士猪扒焗饭,我觉得相对淡味,一般大家乐或者其他茶餐厅,落咗好多嘅茄膏同油,味道会比较咸/重口味,但我自己几钟意乐乐,抄饭底相对干身,芝士份量好多,有拉丝嘅感觉,用新鲜蕃茄去整,而唔系用茄膏,猪扒唔会好油腻,唔重梳打粉,似系净系煎过咁,曾经食过一啲得d肥肉连骨,仲炸到皮同肉分层。不过好似见佢不断加价 ,上次食就$62,唔知下次几多,价钱同食物而言,不过不失啦。🧐🧐

水牛芝士猪扒饭
2023-04-13
等候时间
5 分钟 (堂食)