2019-06-02
今日去沙滩之前谂住拣啲健康啲嘅嘢食,所以就去咗铜锣湾嘅呢一间 elephant grounds! 铺头有外同内,但系我哋咁岩入面有位所以就坐咗系入面,如果钟意晒太阳亦想享受下户外空气嘅朋友,不妨坐系外边因为感觉好有外国feel。我同朋友两个一人Order咗一碟,分别系:1) Hash brown with beef (4.5/5) 呢碟野其实整体来讲都叫几好食,同喺外国食嘅味道差唔多,但系个份量就稍为细碟左,呢个份量系比平时食嘅一半,一个人嘅话,你预咗要再叫另外一啲嘢来填饱个肚。2) Kale Quinoa Salad (5/5) 成个沙律汁同埋啲菜都几好食,再加上好新鲜嘅牛油果,成个感觉都好健康。钟意食沙律嘅朋友不妨一试,我一个女仔食完都已经啱啱好。小结:钟意饮macchiato嘅朋友留意番, 佢呢度嘅系细细杯,而唔系出边饮嘅好大杯𠮶只! 成间餐厅嘅环境都好有外国嘅感觉,一啲都唔似人来人往嘅铜锣湾,虽然食物嘅种类唔算多,但好似每样野都几健康咁,下次都会再嚟,同埋要试吓佢个雪糕先!
我同朋友两个一人Order咗一碟,分别系:
2) Kale Quinoa Salad (5/5)
小结: