2021-04-14
呢间The SALFEE BAR位于尖沙咀中间道系一间日式cafe,店舖环境装修都系开放式,望落感觉都算唔错🤔,有D位置打吓咭叹吓咖啡相当之唔错!.双拼沙律可以选择两款沙律,我选择咗呢款香辣鸡肉长通粉沙律+越式羽衣甘蓝糙米,呢两款沙律卖相都唔错🤔!鸡肉长通粉食入口感都几好🤔软硬适中,鸡肉味道带有小小辣咬落鸡肉都唔觉得韧,去嘅酱汁捞埋落D长通粉到令到味道都好好味😋!.越式羽衣甘蓝糙米好特别嘅味道🤔😋,带有小小酸嘅味道🤔,去嘅糙米饭食落口咬落去都好有口感软硬适中,味道都算几好,一盒可以食到两款选择都算唔错!.原味牛角包,朱古力牛角包呢两款牛角包系店舖每一日新鲜出炉,去嘅牛角包够哂松软,外脆内软食入口感觉软绵绵😙,咬落都好有层次嘅口感🤔,尤其是去嘅朱古力馅料,味道又唔会好甜,加埋去嘅牛角包食恰恰好🤔😋!.洛神花柠檬汽水卖相都好靓😍,望住充满汽泡都好吸引,饮入口感觉到酸酸甜甜嘅味道,味道都好特别🤔,又唔会好甜味道恰恰好😋!.宇治抹茶拿铁好靓吸引嘅拉花😮😍,饮入口饮到甘苦嘅味道,再加埋D鲜奶甜甜哋🤔😋,味道十分之配合!
双拼沙律
越式羽衣甘蓝糙米
原味牛角包,朱古力牛角包
洛神花柠檬汽水
宇治抹茶拿铁