2019-06-19 65 浏览
今日行开太子花墟买小植物,行到太饿就一于系太子食个午餐,虽然一个人但都唔想食得太颓,又唔想食茶记,一于试下呢间「有囍」主打星马泰菜!海南鸡饭配迷你肉骨茶黎到一于食下佢个招牌海车鸡同肉骨茶!好贴心真系有呢个选择!为左健康啲就将油饭转白饭!同埋想食菜就叫了个油菜(全走),职员都好好,落单都好清晰写转白饭同油菜(全走)!海南鸡口感嫩滑,鸡味再浓一点更好,幸好有配三种酱料理,配有黑豉油、姜蓉及辣酱,海南鸡配酱料更惹味!迷你肉骨茶,材料十足,食肉骨茶就知道分两种!一种系新加坡的胡椒味重,一种系马来西亚的药材味浓!呢到嘅肉骨茶偏向药材味,但又不太重药材味,可能转了小小配方更适合香港人口味!而个油菜估唔到咁大碟,满足了我想食多些菜嘅欲望!菜够新鲜,好翠绿,煮得够爽口清甜!

海南鸡饭配迷你肉骨茶