2018-05-26
知道goobne定期都会推出新食品,夜晚喺铜锣湾行完街,一于嚟铜锣湾分店试吓。位于V-point 25楼,坐窗边可以睇到少少维港景色。柚子沙冰,酸酸甜甜,十分开胃,炎炎夏日饮真系凉透心!韩式炒粉丝鸡蛋卷,粉丝炒得几烟韧够味,浓郁嘅蛋香包住溶咗嘅芝士、午餐肉、酸萝卜等配料,配埋隔离酱汁带少少微辣,一啖摆落口,味道好丰富!而且层层松软嘅鸡蛋卷,食落好有口感。十分推介铁板芝士泡菜炒饭,餐厅以铁板上,卖相有啲似火山、芝士似熔岩,几有创意。我同友人趁热嘅时候快手捞匀所有材料。芝士做到拉丝嘅效果,已经急不及待要食泡菜带点酸酸辣辣,好开胃,配埋火箭菜食,更加清新,捞匀香浓嘅芝士,令粒粒饭都挂上而且铁板可以保持热度,一路食其他配菜都唔惊冻左。主角蜜糖咖喱烤鸡,最欣赏餐厅烹调方法唔系用高温油炸,而系用烤烘,十分健康!而且烤鸡可以保持鸡肉细嫩,锁住肉汁,外皮更十分香脆!味道方面,烤鸡有点香辣,洒上香甜蜜糖同杏仁,味道好夹!好惹味!同友人两个食到满载而归好满足!而且用汇丰信用卡仲有优惠优惠去到6月30号!原本想试呢个新款香港限定菜式(用汇丰咭有七折),但卖晒唯有下次早啲嚟。
柚子沙冰,酸酸甜甜,十分开胃,炎炎夏日饮真系凉透心!
柚子沙冰
韩式粉丝鸡蛋卷
芝士做到拉丝嘅效果,已经急不及待要食
铁板芝士泡菜炒饭
蜜糖咖喱烤鸡
同友人两个食到满载而归好满足!
而且用汇丰信用卡仲有优惠优惠去到6月30号!