钟意食鸡既朋友千祈唔好错过。虽然小店位置比较偏僻,我地揾左阵先去到,而且我地去到既时候已经系两三点,但都要等一阵位,证明呢间小店真系几出色。我地叫左两款套餐: 原味烤鸡套餐&清爽沙律套餐。因为系即叫即做,所以店员都好细心同我地讲需要等大约15-20分钟。原味烤鸡套餐 ($68),包两件烤鸡,一份薯条同汽水。先讲主角烤鸡,用香草做简单调味~烤鸡如果只鸡烤到过火就会柴口,但呢间既烤鸡好嫩滑,外皮都烤到好香,好似食紧BBQ既鸡,有少少炭香味。薯条都比较粗身,本身跟餐有个芫茜柠酱,我地加$5换左个士拉差酱🤣士拉差酱辣蒜味都好突出,配薯条定鸡都好夹!虽然我地都唔钟意食芫茜,但闻左闻个芫茜柠酱又唔算好重芫茜味,所以都试左啖。比想像中易入口,芫茜控既朋友可能会觉得唔够喉,但对唔钟意食芫茜既朋友呢个都易接受同好味。清爽沙律套餐 ($68),入面有一件鸡、精选沙律同特式饮品。因为我地叫左个烤鸡餐,所以沙律餐就拣左脆鸡试下。咬落去脆卜卜,同样鸡肉都好嫩滑,配埋少少蜜糖芥末酱都几惹味。沙律入面都有好多款菜。平时食沙律好怕食到D好苦既菜,但呢间既沙律食落都好新鲜,配埋个酸甜沙律汁都好清爽开胃。酱汁比例混合得非
钟意食鸡既朋友千祈唔好错过。

原味烤鸡套餐 ($68),包两件烤鸡,一份薯条同汽水。

先讲主角烤鸡,用香草做简单调味~

沙律入面都有好多款菜。平时食沙律好怕食到D好苦既菜,但呢间既沙律食落都好新鲜,配埋个酸甜沙律汁都好清爽开胃。酱汁比例混合得非常好😆啖啖都有酱汁,唔会觉得过多或过少沙律酱~

饮品方面我地叫左柠檬姜梳打~柠檬味道唔会太重,饮品入面有大量姜丝,但都唔会辣,姜味相对突出,都几好饮。

另外我地仲叫左一份小食,洋葱圈($24@6件),洋葱圈炸得好出色,外脆内软,洋葱味都好浓,呢个价钱真系冇得输,我地觉得系必食。😆
2022-09-03
等候时间
10 分钟 (堂食)