2024-08-01
炸鸡系我其中一样好钟意嘅韩国菜,但有时食得多会觉得好热气,呢个时候拣比较健康嘅烤鸡就啱晒啦!今次去咗韩国第一嘅烤鸡店Goobne嘅旺角店,呢度空间都几大,有好多张枱,坐得好舒服!而且位置好方便,E2出口行一阵就到~ 呢度除咗有好多口味嘅烤鸡选择,仲有年糕、鱼糕汤,鸡蛋卷、pizza等,好啱同一班朋友嚟,可以叫多几款一齐share~🔸蟹籽沙律酱芝士鸡蛋卷 $128睇相已经觉得吸引!鸡蛋卷超厚,蛋味香浓,入面仲有拉丝芝士,好邪恶呀😋 个酱都好正,番茄奶油酱香滑又唔会太腻,加埋蟹籽脆脆嘅口感,好好食!🔸砂锅鱼糕汤 $158好大一锅,入面有7、8款鱼糕,每款有几件,都几丰富!鱼糕汤浓郁微辣,冬天饮会更正!鱼糕口感每款都有啲唔同,爽口又软滑~ 份量好多,建议3个人或以上share~🔸黄金蒜香脆烤鸡 $228今次试呢只味,店员建议拣有骨,更加原汁原味!烤鸡外皮香脆,又唔会好油腻~ 鸡肉都几嫩滑多汁!仲食到有啲蒜香味同微辣,蒜头粒都好食!仲可以点酱食转吓口味,非常唔错!🔸蜜糖西柚红茶 $58🔸济洲柑橘香茅茶 $58两杯饮品都好清新,好香果味又唔会太甜!
🔸蜜糖西柚红茶 $58
🔸济洲柑橘香茅茶 $58
两杯饮品都好清新,好香果味又唔会太甜!