2012-12-09
星期六下午到上环食午饭,到达时差不多1点环境用餐面积不大,不过坐得舒适. 当日既set lunch写在黑板上. 亦有好多有机干货可以买回家煮食食物menu上食物种类都好多,价位是颇高的, 建议慢慢睇清楚先下决定. 因为一心想试佢地既salad, 冇叫到pasta gor d. 1) 鸡肉三文治其实价钱唔平, 佢应可以用好d既全麦包配合佢主打健康既形象, lee款麦包我谂大家可以在超市买到. 不过热辣辣都几好味2) 豆腐扒沙律份量不太多, 豆腐扒煎过, 不太食得出个味, 但菜是新鲜, 配合沙律汁都开胃好食3) 煎鱼柳沙律鱼柳系好食仲好大块, 但比较油, 会觉得油腻, 同健康完全相反服务有位阿姐(?)服务好好, 好肯介绍同讲解食物
食物
1) 鸡肉三文治
其实价钱唔平, 佢应可以用好d既全麦包配合佢主打健康既形象, lee款麦包我谂大家可以在超市买到. 不过热辣辣都几好味 2) 豆腐扒沙律
份量不太多, 豆腐扒煎过, 不太食得出个味, 但菜是新鲜, 配合沙律汁都开胃好食 3) 煎鱼柳沙律
鱼柳系好食仲好大块, 但比较油, 会觉得油腻, 同健康完全相反 服务
有位阿姐(?)服务好好, 好肯介绍同讲解食物
题外话/补充资料:
个人认为三文治的面包可以有好大改善空间.
另外, 叫得有机, 顾客会有合理期望佢地系卖健康食物, 但唔代表冇味(豆腐扒)或者食物系多油, 加上食物价钱都唔算平, 这餐我便觉得花得不太值得